Christophe Neyt wordt OCMW-raadslid

Op 21 januari 2016, over deze onderwerpen: OCMW

De OCMW-raad van Galmaarden zal een eerste wijziging ondergaan deze legislatuur. N-VA-raadslid Peter Marquebreuck neemt afstand van zijn mandaat wegens verhuisplannen. Christophe Neyt wordt zijn opvolger.

Peter Marquebreuck werd in 2012 door de N-VA-afdeling aangeduid als OCMW-raadslid, samen met Renelde Wielant. Halverwege de legislatuur ziet hij geen heil meer in een verderzetting van zijn mandaat. Vooral omdat Marquebreuck binnenkort verhuist en vaak de raad moest afzeggen wegens professionele redenen.

Peter Marquebreuck: “het was een zeer boeiende ervaring om voor het eerst het lokale bestuur in werking te zien. De OCMW-raad was de uitgelezen plek om dingen te leren en verder uit te spitten. Het gaf me ook een wrang gevoel om vaak te moeten verontschuldigen voor afwezigheid. Dat ik nu andere oorden opzoek, gaf me het gevoel dat het beter is de fakkel meteen door te geven.”

Marquebreuck wil de raadsleden alvast danken voor de constructieve sfeer waarin de raad is doorgegaan. “Omdat we het hier over het welzijn van onze mensen hebben, hebben politieke spelletjes hier geen plaats. Natuurlijk waren er al eens discussies, maar dat moet uiteraard kunnen in het politieke spel” aldus Marquebreuck.

Opvolger wordt Christophe Neyt uit Vollezele. Christophe leidt een eigen schildersbedrijf is ook al lid van de PWA-raad. Hij wil zich ten volle inzetten voor het welzijn van onze burgers, daardoor is het OCMW voor hem ook een zeer geschikt forum om aan de slag te gaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is