Financiën in Galmaarden verder in het rood

Op 28 mei 2014, over deze onderwerpen: Financiën en Begroting

Op de gemeenteraad van 27 mei 2014 werd de jaarrekening van het dienstjaar 2013 besproken. De gemeente stevent ook dit jaar af op een verlies. De reserves dalen verder en het wordt alsmaar duidelijker dat het gemeentebestuur de eigen uitgaven steeds minder kan financieren met inkomsten. De N-VA- fractie vraagt dringend een duidelijke structurele visie om de situatie recht te trekken.

N-VA- raadslid An Werst maakte op de meest recente gemeenteraad een sluitende analyse van de jaarrekening uit het dienstjaar 2013. Het resultaat van dit dienstjaar bedraagt een verlies van 924.038 €. Hierdoor dalen de gemeentelijke reserves ook dit jaar opnieuw tot een bedrag van 1.5 miljoen €.

Er is dit jaar opnieuw meer uitgegeven dan dat er is binnengekomen” aldus An Werst. “De kasstroom bedraagt in 2013 ongeveer - 118.000 €. Het is deze kasstroom echter die bepaald of een gemeente kan en mag lenen. Die leninglast is trouwens ook al behoorlijk hoog met ongeveer 11 miljoen € aan uitstaande leningen. Hiervan betaalt de gemeente in 2014 ongeveer 1 miljoen € terug” vat Werst samen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is