Geen “Zomerschool” in Galmaarden

Op 4 juli 2020, over deze onderwerpen: Gemeentelijk Onderwijs

Op de gemeenteraad van 30 juni stelde N-VA voor om in Galmaarden een “Zomerschool” op te richten. De Vlaamse Regering biedt deze mogelijkheid aan en voorziet een vergoeding van 25€ per dag per leerling.

De bedoeling is om de opgelopen leerachterstand weg te werken via begeleiding op maat in kleine groepen. De focus ligt op twee vakken per leerling met een tweeledige dagindeling; 50% leertraject en 50% verrijkingsprogramma (sport, spel en cultuur).

Momenteel zijn er in Vlaanderen reeds 734 aanvragen om een zomerschool op te richten. Door het grote succes van de eerste inschrijvingsronde waarbij Galmaarden zich evenmin inschreef werd er een tweede inschrijvingsronde georganiseerd. N-VA Galmaarden begrijpt niet waarom het schepencollege geen bevraging deed bij de scholen, ouders en ouderraden! Een gemiste kans vindt N-VA Galmaarden!

Het argument van de schepen van onderwijs dat er taalkampen georganiseerd worden heeft niets te maken met het aanbod van de Vlaamse Regering. De zomerscholen richten zich specifiek tot de leerlingen die door het CLB doorverwezen worden. Indien er te weinig vrijwillige leerkrachten zijn om aan deze zomerschool deel te nemen kan een beroep gedaan worden op laatstejaarsstudenten, ex-leerkrachten en de databank van de overheid.

De afgelopen maanden zijn voor heel wat kinderen in een kwetsbare situatie bijzonder zwaar geweest. Niet alle leerlingen zijn thuis bijvoorbeeld even goed omkaderd. Als de leerhiaten van deze leerlingen niet ingevuld worden in de komende maanden, starten ze met een achterstand aan het nieuwe schooljaar zegt N-VA gemeenteraadslid Veronique Stroobant.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is