Gemeentebestuur Galmaarden verwerpt “Behoud Vlaams karakter voor de gemeente Galmaarden”

Op 1 december 2020

N-VA Galmaarden verzocht op de gemeenteraad van 24 november 2020 om het “Behoud van het Vlaams karakter van de gemeente Galmaarden” goed te keuren. Dit agendapunt bevat voorstellen om het Vlaams karakter van onze gemeente te benadrukken en anderstalige communicatie te verwerpen. Het voorstel werd aanvaard door de andere oppositiepartijen maar verworpen door de absolute CD&V meerderheid.

Er is de laatste tijd een toename van anderstalige briefwisseling en folders in de brievenbussen vast te stellen. Bijgevolg werd door N-VA Galmaarden aanbevolen om het Vlaams karakter van de gemeente in de verf te zetten.

Dat een gemeente juridisch gezien niet kan optreden tegen private initiatieven weten we maar al te goed zegt voorzitter en gemeenteraadslid Rudy Thiebaut. De intentie van onze partij is om een krachtig signaal te geven naar alle afzenders van anderstalige communicatie en om duidelijk te maken dat Galmaarden in het ééntalig Nederlandstalig taalgebied is gelegen!

Helaas diende vastgesteld dat de huidige meerderheid onverschillig is voor al wat Vlaams is. Opnieuw een gemiste kans om naar de inwoners van Galmaarden toe te tonen dat de meerderheid begaan is met het Vlaams karakter van onze gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is