Gemeentebestuur Galmaarden verwerpt Vlaams Manifest

Op 5 februari 2014, over deze onderwerpen: Vlaams karakter

N-VA Galmaarden verzocht op de gemeenteraad van 30 december 2013 om een Vlaams Manifest voor de gemeente Galmaarden goed te keuren. Dit bevat voorstellen om het Vlaams karakter in de gemeente te versterken. Het voorstel werd verworpen door de absolute CD&V-meerderheid

Uit de omgevingsanalyse uitgevoerd door het ingehuurde studiebureau Q&A bleek dat er sprake is van een toenemende migratie naar de gemeente Galmaarden. Deze evolutie heeft gevolgen voor de invulling en uitvoering van de dienstverlening en brengt in sommige gevallen communicatieproblemen met zich mee.

Er werd vastgesteld dat er momenteel nog geen integratiebeleid bestaat in Galmaarden. Bijgevolg werd aanbevolen om het Vlaams karakter van de gemeente in de verf te zetten en een onthaalbeleid op te zetten. “Het aannemen van een Vlaams Manifest zou alvast een eerste goede stap zijn om het Vlaams profiel van onze gemeente aan te scherpen ” stelt N-VA-raadslid Jonas De Boeck.

Helaas diende vastgesteld te worden dat de huidige CD&V-meerderheid onverschillig is voor alles wat Vlaams is. Opnieuw werd een kans gemist om ons als zelfbewuste Vlaamse gemeente met een effectief onthaalbeleid te profileren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is