N-VA komt op in Bever en Herne

Op 22 oktober 2017

N-VA wil ook op in Bever en Herne opkomen met eigen lijsten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Hiermee heeft de N-VA in alle gemeenten van het Pajottenland een voet aan de grond.

N-VA telt bijzonder zwaar aan het feit dat CD&V in Bever naar de verkiezingen trekt met de tweetalige lijst ‘Thuis in Bever – Chez nous à Biévène’. “Daarmee legt de partij een bom om de communautaire vrede die er jaren heerst. Zo geef je de Franstalige inwoners de boodschap dat ze zich niet dienen te integreren”, zegt voorzitter N-VA Bever Aldo Van der Auwera. “Het is dan ook overduidelijk: De N-VA is het enige alternatief voor de Vlamingen, in Bever én in Herne, waar we ook opkomen.”

“Dat CD&V nu beslist om onder de naam "Thuis in Bever - Chez nous à Biévène" is pure paniekvoetbal omdat hun formule niet meer werkt. Een beschamende situatie. De V van CD&V mag nu definitief uit de partijnaam geschrapt worden.

“Het is duidelijk dan de N-VA meer dan nodig is in het diepe Pajottenland. De N-VA is een partij van en voor alle inwoners die het Nederlandstalige karakter van de gemeente willen vrijwaren. Met de actieve steun van N-VA-Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh gaan we de boer op om ons aan de kiezer voor te stellen”, aldus Aldo Van der Auwera. Van der Auwera deed al ervaring op bij N-VA Halle voor hij naar Bever verhuisde.

N-VA ook in Herne

Ook in Herne zal men volgend jaar voor de N-VA kunnen kiezen.  Jonas De Boeck, is daar kersvers bestuurslid N-VA. Omdat hij naar Herne is verhuisd nam hij ontslag in de gemeenteraad van Galmaarden en de politieraad van zone Pajottenland.

“Frisse ideeën, een positief beleid, een degelijk bestuur, een rechtlijnige Vlaamse gemeenschapspartij, daar hebben de inwoners recht op. Ook in Herne”, zegt Jonas De Boeck. “Wij reiken de hand naar iedereen die het sociale weefsel van onze gemeente wil behouden. Als gemeenschapspartij staan we sterk in heel wat landelijke gemeenten.”

“We hebben al verschillende mensen die zich willen engageren. Iedereen die ons gedachtengoed genegen is, is welkom om zich aan te sluiten”, zegt OCMW-raadslid N-VA Franz Hegemann.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is