N-VA vraagt gemeentebestuur om zelf ook de tering naar de nering te zetten in Galmaarden

Op 22 oktober 2012

N-VA Galmaarden werd op 14 oktober de tweede grootste partij. Met haar vijf verkozenen zal N-VA gaan voor constructieve en inhoudelijke oppositie. Voorzitter Jonas De Boeck deed alvast een eerste voorstel waarbij de meerderheid perfect zelf kan besparen in plaats van op dienstverlening

Gelet op de penibele financiële situatie van de gemeentekas, zal de gemeente Galmaarden de komende legislatuur noodzakelijkerwijs de tering naar de nering moeten zetten.

N-VA Galmaarden vraagt aan het gemeentebestuur om zelf het goede voorbeeld te geven door de legislatuur aan te vatten met één schepen minder. Jonas De Boeck: “dit is perfect mogelijk in onze gemeente, zeker omdat de OCMW-voorzitter nu van rechtswege wordt toegevoegd aan het schepencollege. Bovendien is dit een goede voorbereiding naar 2019 toe, aangezien er vanaf dan sowieso een schepen minder moet zijn.”

De Boeck becijferde dat dit jaarlijks een besparing kan betekenen van minimum 30.000 euro. Op een legislatuur van 6 jaar komt dit dus neer op een besparing van meer dan 180.000 euro.

“N-VA Galmaarden zal er in ieder geval op blijven aandringen dat in de eerste plaats het gemeentebestuur zelf financiële inspanningen levert, alvorens te gaan aankloppen bij de inwoners van de gemeente” aldus De Boeck.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is