N-VA wil marktplein te Galmaarden verkeersveilig maken!

Op 29 september 2020

Op de gemeenteraad van 15 september jongstleden steunde de volledige N-VA fractie de aanleg van extra parkeerplaatsen voor minder-validen ter hoogte van de apotheken te Galmaarden en Tollembeek. Ook een proefproject voor 3 kort-parkeerplaatsen (Max. 30 min) te Tollembeek draagt de goedkeuring van de N-VA delegatie. N-VA gemeenteraadslid Filip Durant benadrukte dat het uitbreiden van de minder-validen parking enkel nut heeft indien er ook controle is door de bevoegde diensten. Al te vaak wordt er opgemerkt dat mensen zonder geldige parkeerkaart gebruik maken van deze plaatsen die toch bedoeld zijn voor mensen met specifieke noden. Met andere woorden, geef die plaatsen aan de mensen die er recht op hebben.

N-VA gemeenteraadslid Etienne Mignon maakte van de gelegenheid gebruik om de parkeerproblematiek op het marktplein te Galmaarden aan te kaarten. Een eenvoudige ingreep waarbij de parkeerplaatsen schuin worden geplaatst zorgt ervoor dat zowel het inrijden maar vooral het zicht achterwaarts om eruit te rijden enorm zou verbeteren. Dit komt niet alleen de automobilisten ten goede maar verhoogt enorm de veiligheid van de zwakke weggebruikers zoals fietsers en wandelaars.

Tevens vraagt de N-VA fractie om verplaatsbare bloembakken te plaatsen in het midden van het marktplein zodat enerzijds het parkeren op het middenplein verhinderd wordt en anderzijds de markt een mooier en groener aanzicht krijgt.  

Het antwoord van de burgemeester stelde enigszins teleur en er werd ons alweer beloofd dat dit zal meegenomen worden indien het marktplein ooit zal aangepakt worden. Deze minimale ingreep met een directe positieve impact is niet alleen volgens de N-VA  maar voor veel bezorgde burgers een voorbeeld van hoe iets snel en kordaat kan aangepakt worden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is