Padelpleinen vertonen mankementen!

Op 8 december 2021, over deze onderwerpen: Sport

N-VA gemeenteraadslid Kristof Billens kaartte op de laatste gemeenteraad de vastgestelde mankementen van de pas aangelegde padelpleinen aan. Deze vertoont op beide pleinen oneffenheden!

 

De N-VA fractie is van mening dat dit project met een niet onaardig kostenplaatje een mooi uithangbord moet blijven op het sportterrein; daarom hopen wij dat de aannemer (oplevering is nog niet gebeurd) deze (h)euvels  zal wegwerken zodanig dat wij als gemeente krijgen waar wij recht op hebben. Ook hopen wij dat deze nu al zichtbare mankementen geen vervolg krijgen in de toekomst zegt Kristof.

 

Op dezelfde gemeenteraad vroeg gemeenteraadslid Filip Durant waar op de gemeentelijke website de inwoners de voorbije gemeenteraden kunnen terug vinden.

De N-VA fractie vindt het onbegrijpelijk dat in deze huidige digitale wereld de gemeente Galmaarden geen blijvende link naar de voorbije gemeenteraden plaatst op de gemeentewebsite. 

Dit geeft de bezorgde en geïnteresseerde burger de mogelijkheid om de gemeenteraad achteraf te bekijken. Iets waar de burger ook recht op heeft in het kader van openbaarheid van bestuur.

Het antwoord van het schepencollege dat de inwoners mits een aanvraag en juiste datum de auditieve of digitale gemeenteraad van de voorbije drie jaren kunnen bekomen vindt de N-VA fractie niet de ideale oplossing. Onze ervaring leert dat mensen dit alleen al om privacy redenen niet doen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is