SCHEPENCOLLEGE GALMAARDEN STELT ZOON BURGEMEESTER AAN ALS ADVOCAAT VAN DE GEMEENTE

Op 6 juli 2016

N-VA Galmaarden heeft vastgesteld dat het schepencollege beslist heeft om de zoon van de burgemeester aan te stellen als advocaat van de gemeente in een gerechtelijke procedure. Deze beslissing is een duidelijk voorbeeld van de oude politieke cultuur en de vriendjespolitiek die de absolute CD&V-meerderheid in Galmaarden hanteert. Bovendien is sprake van geknoei bij het nemen van de beslissing.

GEKNOEI

In eerste instantie werd in de goedgekeurde notulen van het schepencollege vermeld dat de burgemeester zelf deelgenomen had aan de beslissing tot het aanstellen van zijn zoon als advocaat. Dit is wettelijk verboden. Na klacht hierover door N-VA Galmaarden bij de provinciegouverneur, werd er door het schepencollege plots gesteld dat er een ‘administratieve fout’ was gebeurd en de burgemeester toch niet had deelgenomen aan de beslissing.

“Het begint een vast stramien te worden van de absolute CD&V-meerderheid in Galmaarden: nooit nemen ze zelf enige politieke verantwoordelijkheid en de schuld wordt in de schoenen van de administratie geschoven”, stelt lokaal N-VA-Voorzitter en gemeenteraadslid Rudy Thiebaut.

VRIENDJESPOLITIEK

In ieder geval is deze beslissing een duidelijk voorbeeld van de ons-kent-ons-politiek van de CD&V-meerderheid in Galmaarden.

“Deze beslissing mag dan na de ‘administratieve rechtzetting’ mogelijks juridisch wel correct zijn, maar ieder weldenkend mens weet en beseft dat dit niet fatsoenlijk is ”. Markant is dat deze oude politieke cultuur als normaal aanzien wordt door de CD&V-meerderheid, besluit Rudy Thiebaut.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is