Vlaanderen investeert in veilige fietspaden

Op 12 januari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Pajottenland - 12 Jan. 2016

Pagina 2

Vlaanderen investeert 10,5 miljoen euro in veilige fietspaden. Daarvan gaat een klein deel naar fietspaden in Galmaarden en Dilbeek.

24 fietsinfrastructuurprojecten verspreid over heel Vlaanderen krijgen samen ruim 10.706.000 euro subsidie. Door in fietspaden te investeren, wil Vlaanderen de Vlaming overtuigen om de fiets te kiezen voor korte verplaatsingen.

Vlaanderen subsidieert hierbij 40 procent van de projecten en de lokale besturen en provincies het resterende gedeelte.

In Vlaams-Brabant besteedt Vlaanderen 759.382 euro. Daarvan gaat 109.668 euro naar de aanleg van de fietspaden langs de Doylijkstraat en IJsbergstraat in Dilbeek en 68.313 euro naar de fietspaden in de Winterkeer en Stationsstraat in Galmaarden.

Voor de aanleg van de fietspaden langs de Doylijkstraat en IJsbergstraat op de grens tussen Itterbeek en Schepdaal betaalt Vlaanderen 109.668 euro. Die werken hebben 274.171 euro gekost.

“Het gaat om uitgebreide werken in het deel tussen de Roomstraat en de Akkerstraat”, zegt schepen van Openbare Werken Stijn Quaghebeur van de N-VA.

“Daar werd een breed fietspad aangelegd nadat we er ook de riolering vernieuwden. Dit najaar zal ook een aannemer aanbesteed worden voor werken verderop. De nutsmaatschappijen zijn al bezig met de plannen.”

In Galmaarden gaat het om de aanleg van fietspaden langs de Winterkeer en de Stationsstraat. Die werken kostten 170.783 euro. De gemeente moet voor deze fietspaden zelf ook nog in ruim 100.000 euro voorzien.

Wanneer de fietspaden in Galmaarden concreet zullen worden aangelegd, is nog niet duidelijk. (dhh,idh)

DIETER HAUTMAN

Copyright © 2015 Corelio. Alle rechten voorbehouden

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is