Zuhal Demir investeert in wachtbekkens in het Pajottenland

Op 8 februari 2021

Aanleg van wachtbekkens op de Markrivier moeten Galmaarden en Herne beschermen tegen wateroverlast. Buffer- en wachtbekkens, dijken en pompen spelen een cruciale rol om Vlaanderen te beschermen tegen overstromingen. In heel Vlaanderen werden op strategische plaatsen wacht- en bufferbekkens aangelegd en dijken gebouwd met een totale capaciteit van 27.684.744  m³. 
Ook Galmaarden en Herne worden in de toekomst beter beschermd tegen wateroverlast door de aanleg van wachtbekkens op de Marke.  “De laatste jaren krijgen we te maken met extremere weersomstandigheden”, weet ook Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. “Om ook Galmaarden en Herne weerbaarder te maken tegen die nieuwe realiteit met lange periodes van droogte afgewisseld door hevige regenval op korte tijd, staan ook langs de Marke werken gepland.”  

N-VA Galmaarden en Herne zijn tevreden met steun uit Vlaamse hoek: “Onze gemeenten hebben in het verleden al vaker te kampen gehad met wateroverlast. Het aanleggen van wachtbekkens zal er in de toekomst mee voor zorgen dat we ook bij langere periodes van regen de voeten kunnen drooghouden,” aldus Rudy Thiebaut(N-VA Galmaarden) en Jonas De Boeck(N-VA Herne)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is